ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Πιθανόν, το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα της βαθειάς κρίσης που βιώνει η χώρα μας, να είναι η κατανόηση, ότι κανείς από μόνος του δεν έχει τις λύσεις για όλα τα ζητήματα, αλλά ούτε και τη δύναμη να τις επιβάλλει. Ίσως ακόμα η κοινή αντίληψη, πως τελικά οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές απόψεις, ακόμα και μέσα στον ίδιο πολιτικό ή κοινωνικό χώρο. Το βέβαιο είναι πως αυτή η κρίση, ως  κρίση  και αξιών,  έδωσε την αφορμή να φανεί καθαρά,  πως η ηθική, η αξία, ο πολιτισμός, η κοινωνική ευαισθησία, η επαγγελματική συμπεριφορά  και η ανθρωπιά, κρίνονται καθημερινά από τη στάση ζωή μας, την προσωπική μας διαδρομή και τις επιλογές μας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές, και δεν αποτελούν κληρονομιά ή κεκτημένο κανενός.
Με αυτές τις απλές  παραδοχές, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμετάσχουμε με ένα ενιαίο σχήμα στις δημοτικές εκλογές τις 18 Μαΐου 2014.
Επιζητούμε τη βοήθειά σας, την στήριξή σας, ταυτόχρονα με  την μηδενική ανοχή σας, προκειμένου να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της μικρής μας κοινωνίας και του νησιού μας, χωρίς να χρειαστεί να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό. Με απόλυτη κατανόηση και βαθιά ανησυχία για την επόμενη μέρα. Γιατί η επόμενη δημοτική περίοδος, θα είναι δύσκολη και απαιτείται η συστράτευση  πολιτών που θέλουν και γνωρίζουν, πως να συμβάλλουν στη χάραξη μιας καλύτερης προοπτικής για το τόπο μας.
 Κανείς δε περισσεύει, κανένας δεν έχει λιγότερο βαρύνουσα άποψη ή γνώμη. Όλοι όσοι κατοικούμε σε τούτο το νησί, μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα και αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα.
Η σημερινή περίσταση απαιτεί, συνέργειες, σύνθεση με χαρακτηριστικά το καθαρό μυαλό, τη λογική, το ρεαλισμό και τη γνώση. Απαιτεί απεγκλωβισμό από τους κομματικούς σχηματισμούς, αναγνώριση των λαθών μας στο παρελθόν και τη χρήση της εμπειρίας που αποκτήθηκε για το παρόν και κυρίως για το μέλλον.
Η Ιθάκη δικαιούται να έχει ένα όραμα για το αύριο, όμως αυτό θα κατακτηθεί με σκληρή και μεθοδική δουλειά, με γνώση, λογική, απουσία αιφνιδιασμών, προσεκτική προετοιμασία, διαβούλευση, θάρρος για τη λήψη δύσκολων αποφάσεων, με την αναθεώρηση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και με οδηγό την αρχή, πως ο Δήμος οφείλει να λειτουργεί για τους πολλούς, με μακροχρόνια προοπτική και πολλές φορές αντικαθιστώντας ή υποκαθιστώντας, την Κεντρική Διοίκηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή.
Η Ιθάκη δικαιούται να εκπροσωπείται από έναν Δήμο, που θα διεκδικεί καθημερινά καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της, μέσα από ένα σοβαρό και τεκμηριωμένο πλαίσιο διεκδίκησης και μακριά από ανέξοδους, ατελέσφορους και εκφυλιστικούς  ακτιβισμούς.
Πολλές από τις συνήθεις συνταγές για την αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου, έχουν δοκιμαστεί και ασφαλώς έχουν κριθεί τα αποτελέσματά τους. Ας προσπαθήσουμε μια φορά, στη βάση των αμοιβαίων υποχωρήσεων όσον αφορά τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, στη βάση πως πολλοί άνθρωποι με ικανότητες αλληλοσυμπληρούμενες αλλά και αδυναμίες αλληλοελεγχόμενες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Μπορεί όπως σας προαναφέραμε, να μην ανακαλύψουμε ξανά τον…..τροχό! Όμως μπορούμε να πετύχουμε αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας αυτή τη στιγμή, μια διοίκηση βασισμένη στην σύνεση, στη λογική!


Με εκτίμηση,



Για το Δημοτικό Συνδυασμό  «Μαζί για την Ιθάκη»,
Αθανάσιος  Λιβιτσάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιθάκης