ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Φυτεύουν» την «Ελιά» στη Κεφαλονιά με μπροστάρη τον Καλαφάτη;

Του Παναγή Φωκά (Aπό το e-kefalonia.net)
Το όνομα που μπορεί να εκπροσωπήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο της «Ελιάς» ψάχνουν στελέχη του κεντροαριστερού χώρου στη Κεφαλονιά. Είναι ορατό, μέχρι στιγμής, ότι ονόματα που έχουν ακουστεί στο χώρο του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ στη Κεφαλονιά δεν έχουν αξιώσεις να πάνε στο δεύτερο γύρο  των δημοτικών εκλογών.
Η «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη», με την πολιτική διακήρυξη και τους στόχους της θα προσπαθήσει να ενώσει όλους όσους δεν μπορούσαν, έως σήμερα,  να «κάτσουν στο ίδιο τραπέζι» ώστε να κατέβει ένας ολοκληρωμένος συνδυασμός που θα συσπειρώνει ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις στο νησί μας. Σε αυτό άλλωστε συνηγορεί και η τελευταία ανακοίνωση του Μάρκου Κοτσιλίνη.
Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι δύο. Αρχικά, έγιναν σκέψεις στο όνομα του πρώην Νομάρχη Μάκη Μεταξά. Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι έχει διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Παρά τις εντάσεις, τις διαφωνίες και τις αναταράξεις όσο εξελίσσεται ο διάλογος το όνομα τουΑλέκου Καλαφάτη ακούγεται όλο και πιο έντονα.
Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν ότι ο Αλέκος Καλαφάτης σκέφτεται σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο με δεδομένο ότι όλοι οι παλιοί …σύντροφοι θα κάνουν ένα βήμα πίσω στις φιλοδοξίες τους (βλέπε Μάκης Φόρτες).
Δύο είναι τα ισχυρά αγκάθια που έχει στο νου του ο έμπειρος πολιτικός:
•    Τa εκλογικά ποσοστά της «Ελιάς» κινούνται στο 5-8% και δεν δείχνουν να συσπειρώνουν ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις.
•    Δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση η επιστροφή του ξανά στη πολιτική να τον οδηγήσει σε δεύτερη ήττα από τον Αλέξανδρο Παρίση (ο Καλαφάτης είχε χάσει στις βουλευτικές εκλογές του 2007).
Όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του νησιού, η κίνηση της «Ελιάς» στις δημοτικές εκλογές θα είναι ένα «πείραμα» υψηλού ρίσκου για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις όποιες αποφάσεις.