ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Aegean στην Κεφαλονιά

Mε ιδιαίτερη τιμή, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τα Στελέχη της AEGEAN  κ.Στέφανο Σαδόπουλο και κ.Ειρήνη Σιδηροπούλου, σε προγραμματισμένη Σύσκεψη  Εργασίας, στην οποία συμμετείχε και ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, με θέμα «Η AEGEAN στην Κεφαλονιά».
Ο σκοπός της Σύσκεψης ήταν να ευχαριστήσει ο κ.Παρίσης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Θεόδωρο Βασιλάκη και τα Στελέχη της AEGEAN για την άμεση και έμπρακτη στήριξη της Εταιρείας μετά τους δίδυμους Σεισμούς στο Νησί και παράλληλα να αναπτυχθεί το ειδικό σχέδιο δράσης και ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης του Νησιού μέσω και των δρομολογίων της AEGEAN.
Συγκεκριμένα  ο κ.Σαδόπουλος ενημέρωσε, ότι η Εταιρεία αύξησε τα δρομολόγια προς και από την Κεφαλονιά με την εισαγωγή καθημερινής πτήσης, αντί πτήσεων 4 φορές την εβδομάδα, ενώ σε όλες τις πτήσεις και για όλες τις θέσεις προσέφερε μία ενιαία χαμηλή τιμή ναύλου για απλή διαδρομή που ανήλθε σε €33 (+φόρους αεροδρομίων).
Επίσης , υπενθύμισε ότι η AEGEAN ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) και προσέφερε εντελώς δωρεάν έκτακτες πτήσεις, προκειμένου να μεταφέρει  άμεσα στο νησί κλιμάκια μηχανικών και ειδικών εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ.
 Παράλληλα, το Νοέμβριο 2013, ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του κ. Δημάρχου κ.Παρίση, αποδεσμεύτηκε η πτήση Αθήνα – Κεφαλονιά - Αθήνα από τον ενδιάμεσο σταθμό της Ζακύνθου, ενώ κατά το προσεχές θερινό πρόγραμμα  προβλέπονται θετικές και σημαντικές παρεμβάσεις  στην αεροπορική σύνδεση της Κεφαλονιάς.
Πιο αναλυτικά, η AEGEAN,  εκτός από την εφαρμογή της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του νησιού με τη Θεσσαλονίκη από τις 02 Ιουλίου με AIRBUS 319 χωρητικότητας 144 θέσεων, προσθέτει και πρωινά δρομολόγια προς και από Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα, ενισχύεται  το δίκτυό της, συνδέοντας απευθείας την Κεφαλονιά με την Αθήνα με ακόμα 4 πρωινές αεροπορικές πτήσεις την εβδομάδα, αυξάνοντας σημαντικά τη διαθεσιμότητα θέσεων προς και από την Κεφαλονιά.
Παράλληλα, δίδεται και η δυνατότητα αυθημερόν μετάβασης στην Αθήνα, καθώς και η ευελιξία ανταπόκρισης προς και από το διεθνές δίκτυο της Aegean ,που πλέον θα καλύπτει με έντονες συχνότητες 45 προορισμούς στην Ευρώπη και Μ. Ανατολή.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ.Κεκάτος ζήτησε από τον κ.Σαδόπουλο και έγινε αποδεκτό, σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ορισθεί, να γίνει ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπο την Προεδρεία του κ.Παρίση, με τη συμμετοχή όλων των Θεσμικών Παραγόντων του Τουρισμού στην Κεφαλονιά, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο η πολύτιμη για την τουριστική κίνηση του Νησιού συνεργασία της AEGEAΝ.
Τη Σύσκεψη τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νίκος Ανουσάκης.
Τέλος ο κ.Παρίσης επεσήμανε το γεγονός, ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια επιτυχούς δράσης της AEGEAN, αφού αποκτήθηκε από τον κ.Βασιλάκη το 1994, οπότε θα μπορούσε να θεωρηθεί, ότι η εξαιρετική αυτή συνεργασία για την Κεφαλονιά έχει και επετειακό χαρακτήρα.