ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Τουρισμός Κρουαζιέρας – Sea Trade – Miami 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της μεγαλύτερης διεθνώς εκδήλωσης προώθησης του Τουρισμού Κρουαζιέρας «Sea Trade Cruise Shipping, Miami 2014», στην οποία συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενος από τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο.
Ο κ.Κεκάτος είχε την εξαιρετικά μεγάλη τιμή να εκπροσωπεί  επίσης στη συγκεκριμένη Έκθεση και το Δήμο Κέρκυρας, στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας των δύο Νησιωτικών Δήμων στο θέμα του Τουρισμού Κρουαζιέρας.
Στην Έκθεση είχαν επιπλέον εκπροσώπηση με Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Επιμελητηρίων, Λιμενικών Ταμείων και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, τα Λιμάνια : Πειραιά, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Σούδας και Βόλου.
Στο άριστα σχεδιασμένο και σε επιτελική θέση, δίπλα στο Monaco, Περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  η Γενική Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ.  Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ.Γρηγορία Καματερού και οι Συνεργάτες της κ.Dimy Χρυσάνθου και κ.Πέτρος Σαγανάς δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης και προώθησης του Τουρισμού Κρουαζιέρας σε ένα φιλόξενο και παραγωγικό περιβάλλον.
Η ιδιαίτερη προβολή της Κεφαλονιάς και σε αυτή τη διεθνή Τουριστική Εκδήλωση, με εντολή της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη για προώθηση του «μηνύματος» του ασφαλούς προορισμού του Νησιού μετά τους δίδυμους Σεισμούς, περιόρισε στο ελάχιστο δυνατόν τις αρνητικές επιπτώσεις από το πρόσφατο φυσικό φαινόμενο.
Συναντήσεις εργασίας του κ.Κεκάτου με Ανώτατα Στελέχη της διεθνούς Τουριστικής Βιομηχανίας ,  κατάλληλα προετοιμασμένες από την CTM και με τη συμμετοχή της Συμβούλου Κρουαζιέρας του Δήμου κ. Κρίσης Παλάση, συνέβαλαν καθοριστικά στη σταθεροποίηση και προώθηση της Κεφαλονιάς , ως ανερχόμενου προορισμού Κρουαζιέρας.
‘Οσον αφορά  τα αρνητικά - ειρωνικά, επώνυμα από δήθεν ειδήμονες ή ανώνυμα από κατά φαντασία επαΐοντες  απαξιωτικά δημοσιεύματα ή επιστολές, που σκοπό έχουν να προσβάλλουν και υπονομεύουν σκόπιμα ή αφελώς την Τουριστική ε
ικόνα του Νησιού, θεωρούμε ότι δεν χρήζουν σοβαρής απάντησης.
Η Δημοτική Αρχή πράττει την αυτονόητη θεσμική της υποχρέωση, που συνίσταται στην καλύτερη δυνατή Τουριστική Προβολή της Κεφαλονιάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ. και τους ανάλογους Φορείς  και δεν αντικαθιστά, ούτε αντικαθίσταται από κανένα Ιδιώτη, αλλά συνεργάζεται, εμπιστεύεται και τιμά τους πάντες
Επίσης ο κ.Κεκάτος, είχε συνάντηση  εργασίας με τον Επ.Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», Δρ Μαρίνο Χιόνη και επικοινωνία με τον Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.Διονύση Βλάχο στα πλαίσια της δημιουργίας ειδικών δράσεων στήριξης της Κεφαλονιάς από την Ομογένεια.
Τέλος ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Υπουργό κ.Κεφαλογιάννη , τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής  κ.Καματερού, τη Διευθύντρια της CTM κ.Παλάση και όλους όσους συνεργάζονται για την ανάπτυξη του Τουρισμού Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά.