ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΠΥΡΟΥ:Παρουσίαση Συνδυασμού στην Π.Ε. Λευκάδας

  Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Βερύκιος,  παρουσίασαν σήμερα τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Λευκάδας για τις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.   

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Αντιπεριφερειάρχης

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

1. ΔΑΓΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ  - Εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
2. ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΑ – Ιστορικός – Ιδιωτική Υπάλληλος – Περιφερειακή Σύμβουλος
3.ΜΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.- Οικονομολόγος - Επιχειρηματίας
4. ΣΕΡΒΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Δημόσιος Υπάλληλος (Δ/νση Πολεοδομίας Δ. Λευκάδας)
5. ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ – Ιδιωτικός Υπάλληλος – Περιφερειακός Σύμβουλος
6. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος


Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Α. Γκερέκου στη Λευκάδα

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Μεγάλο Ιόνιο» στη Λευκάδα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο τη πόλης, παρουσία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Άντζελας Γκερέκου και του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Γιώργου Ράπτη. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι οι:

Καλλινίκου Ανθή, Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Οικονομικής Εταιρείας, Σύμβουλος σε ΑΕ
Κατωπόδη Νίκη, Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος
Κατωπόδης Κώστας (Λιανός), Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λευκάδας, τ. Δημοτικός και τ. Τοπικός Σύμβουλος Καρυάς,
Λάζαρη (Έφη) Ευτυχία, Στατιστικολόγος, Στέλεχος Κεντρικής Διοίκησης Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας
Μεσσήνης Φίλιππος, τ. Αντινομάρχης, τ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Απολλωνίων, τ. Πρόεδρος ΔΣ Νοσοκομείου Λευκάδας
Τριτσαρώλη Μαρία, Δημοτικός Υπάλληλος Δήμου Λευκάδας

Συναντήσεις με φορείς


Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής της στη Λευκάδα η κα Γκερέκου και ο κ. Ράπτης συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Υποδ/ντη της Πυροσβεστικής κ. Γιάννο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας κ. Τσιρογιάννη, αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Γρηγορόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας κ. Γατζία, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Λευκάδας κ. Βουκελάτο. Επίσης επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και το Δημαρχείο Λευκάδας ενώ έγινε δεκτή από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο.

Η ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

του Θεόφιλου κατά του Καλαφάτη μέσω διαδικτυακών "ανώνυμων" άρθρων εντείνεται...Έπαθλο, η θέση στην μάχη της 2ης Κυριακής κόντρα στον Παρίση...Για να δούμε ποιόν νικητή θα βγάλει η σύγκρουση αυτή...

NIKOΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: H Κεφαλονιά δεν γυρνάει πίσω...

Είναι σαφές ότι οι επικείμενες εκλογές θα επιφυλάξουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε όσους όλη αυτή την τριετία επένδυσαν στον «πρωτόγονο» λαϊκισμό, στις κραυγές, στις διαδικτυακές συκοφαντίες και σε όλες τις πολιτικάντικες φαιδρότητες που βιώσαμε όλοι μας.

Είναι πρόδηλο ότι η κάλπη με σκληρό τρόπο θα «ενταφιάσει» πολιτικά τόσο αυτούς που επιζητούν επιστροφή στην δεκαετία του ενενήντα όσο και αυτούς που νομίζουν ότι θα... «επαναλάβουν τα κατορθώματά τους» λες και η Κεφαλονιά κατοικείται από αμνήμονες...

Έχοντας ψηλά το κεφάλι και με καθαρή συνείδηση η παρούσα δημοτική αρχή απευθύνεται ξανά στους δημότες του νησιού μας ζητώντας ανανέωση της εντολής της καθώς όλοι γνωρίζουν ότι:

1)    Μειώσαμε κατά εκατομμύρια Ευρώ το δυσθεώρητο χρεός και τις «τρύπες» που παραλάβαμε από τους... «νοικοκύρηδες» πρώην Δημάρχους που σήμερα έχουν το πολιτικό θράσος να εμφανίζονται ξανά ενώπιον του εκλογικού σώματος.
2)    Αντιμετωπίσαμε χρόνια δυσεπίλυτα προβλήματα που κι αυτά μας μας τα κληροδότησαν οι «θρυλικοί» πρώην Δήμαρχοι (Διαδημοτική που μας παραδόθηκε νομικά «νεκρή», συμβασιούχοι που ήταν «στον αέρα», έργα απενταγμένα με αρνητικές εκθέσεις επιθεωρητών του Κράτους π.χ. Βιολογικός Σκάλας κ.α.)
3)    Υλοποιούμε κρίσιμα έργα μέσα σε κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως (αλλαγή αμιαντοσωλήνων, πεζόδρομος Σκάλας, Γηροκομείο Αργοστολίου κ.α.) ενώ έχουμε εντάξει σε δημόσια προγράμματα άλλα σημαντικά έργα (Βιολογικός Λειβαθούς, Compact Bιολογικοί Φισκάρδου κ.α).
4)    Εξοφλήσαμε πλήθος απλήρωτων τιμολογιών και οφειλών προς δημότες που παραλάβαμε από τις πρώην δημοτικές αρχές.
5)    Κινητοποιηθήκαμε και αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά τεράστια θέματα που προέκυψαν εκτάκτως π.χ. αποφυγή κλεισίματος Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, αποφυγή κλεισίματος «Μαντζαβινάτειου» Νοσοκομείου.
6)    Θέσαμε ως βασική μας προτεραιότητα την ενίσχυση του τουρισμού μας και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς είχαμε τα γνωστά θετικά αποτελέσματα (κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων, έλευση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους κ.ο.κ.).

Δεν επεκτείνομαι περαιτέρω καθώς τα παραπάνω είναι όλως ενδεικτικά πλην όμως θέλω να τονίσω ότι είμαστε η δημοτική αρχή που «κράτησε» την Κεφαλονιά όρθια την ώρα που είχε καταρρεύσει το κράτος το ίδιο αλλά και οι πολίτες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα μεγάλος αριθμός Δήμων «έβαλε λουκέτο» και κήρυξε «στάση πληρωμών».

Προσωπικά νιώθω περήφανος που ανήκα σ΄ αυτή την δημοτική αρχή και φυσικά θα δώσω ξανά τη μάχη κοντά στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση ώστε ο τόπος μας «να μην γυρίσει πίσω» και να μην διακινδυνεύσουμε όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Σ΄ αυτή την μάχη πιστεύουμε πως έχουμε στο πλευρό μας την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών η οποία θα θέσει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» όλες τους «εκφραστές του χθες»


            Νίκος Ανουσάκης
         Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς






ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ"


NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ!

Ορισμένοι υποψήφιοι οφείλουν να ξέρουν ότι εκτός από εκλογές, έχει ήδη αρχίσει και η τουριστική σεζόν...Άρα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο τι λένε, τι γράφουν και τι δείχνουν...Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, "στον βωμό" ολίγων ψήφων να "θυσιάσει" την εικόνα του νησιού με εικόνες και λόγια που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας δυσφημούν σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε πιθανούς επισκέπτες του νησιού μας...
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι μη Κεφαλονίτες υποψήφιοι, ειδικά αυτοί που προέρχονται από νησί γειτονικό και ανταγωνιστικό μας, σε ότι αφορά στο τουριστικό προιόν...
Τους λέμε τώρα να σταματήσουν...Όσο και να δείχνουν και να ξαναδείχνουν την ίδια εικόνα, παραπάνω ψήφους δεν κερδίζουν...Μέχρι εκεί είναι η εκλογική τους δύναμη...
Ας τους το πουν επιτέλους και οι Κεφαλονίτες υποψήφιοι που είναι μαζί τους...

"ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ"

Μπορεί ο Καλαφάτης να αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε πολιτική σχέση με την "Ελιά", αλλά ανακαλύψαμε έναν, μεταξύ τους, "κοινό τόπο"...Και οι δύο τις πολιτικές τους εκδηλώσεις την κάνουν στον ίδιο χώρο...

ΠΑΡΙΣΗΣ: Πρώτη προτεραιότητά μας ο Τουρισμός για την Κεφαλονιά!

Δείγμα από προωθητικό υλικό - βιβλίο που 

δημιουργήθηκε για την παρουσίαση του νησιού μας 

στις διεθνείς εκθέσεις και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το υλικό ανέδειξε, όχι μόνο τις ομορφιές 

της Κεφαλονιάς, αλλά και τις εμπειρίες - 

συναισθήματα των επισκεπτών στο νησί μας.

Ξεφεύγοντας σιγά-σιγά από παραδοσιακές και 

ξεπερασμένες πρακτικές, υιοθετούμε σύγχρονους και 

επιτυχημένους τρόπους τουριστικής προβολής.

Περισσότερα στο 

 https://www.facebook.com/pages/%CE%99%CF%

83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%AE-

%CE%9A%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%C

E%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-

%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%C

E%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-

%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%C

E%B7%CF%82/234737110067243?ref=stream

IΣΜΗΝΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ – Ιδιωτική Υπάλληλος Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΑΣ.
ΙΣΜΗΝΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ – Ιδιωτική Υπάλληλος
Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
διότι αγαπώ τον τόπο και τους ανθρώπους του. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και το έχω αποδείξει με την εθελοντική μου ενασχόληση με αυτά, τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα πολύ να προσπαθήσω να κάνω κάτι παραπάνω για αυτά.
Όλοι έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε καθημερινά για το σήμερα και το αύριο ,τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.
Με το να "κρίνουμε", μόνο , δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτε.
Όλοι μπορούμε να αγωνιστούμε
Σαν νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να προσπαθήσουμε, τουλάχιστον, να βελτιώσουμε αυτά, που θεωρούμε "κακώς κείμενα", μέσα από τη συμμετοχή μας στα κοινά και ας μην μένουμε πια θεατές σε ένα έργο με πρωταγωνιστές "ΕΜΑΣ".
Εμείς μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε "ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ".

για να αλλάξουμε αυτά που πολλοί θεωρούν δεδομένα. Ας αναλογιστούμε ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για την παρούσα κατάσταση, την οποία βιώνουμε, επειδή, μόνο, "κρίνουμε" ,απαθείς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Η αγάπη μου για την Κεφαλονιά, δεν μου επέτρεψε ποτέ να την αποχωριστώ.
Είναι ένας ευλογημένος τόπος, με πολλές προοπτικές, που πρέπει να αξιοποιηθούν. Να γίνει ένας τόπος ισάξιος με πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις. ένας τόπος με ανθρώπους με λιγότερα προβλήματα και χαμογελαστά πρόσωπα. Με χαρούμενες παιδικές φατσούλες, που θα μας δίνουν δύναμη για το επόμενο βήμα....
ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ:
Διότι απαρτίζεται από ικανά στελέχη και νέους ανθρώπους, άφθαρτους στην πολιτική. Ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, ενθουσιασμό, και αγάπη για τον τόπο και τα παιδιά μας. Μια δυναμική, ισχυρή ομάδα με σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των συμπολιτών μας.

OI 300...

Για να δούμε...Θα μπορέσει κάποιος από τους υποψηφίους Δημάρχους να φτάσει τους 300 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο;

ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Παναγής του "ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ" περιμένοντας την ολική ανατροπή στην Μαδρίτη σας προτείνει για σήμερα:
1. Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
2. Γίγαντες
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2011-2014

ΕΡΓΟ ΕΣΠΑ: Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού 

Καταστήματος επί της Πλατείας Βαλλιάνου.

KEFALONIAPRESS...

Άλλο πάλι και αυτό με το Kefaloniapress. Το μόνο σχόλιο που έχει να κάνει είναι αν τα καράβια της Kefalonian Lines δένουν στη ώρα τους. Κανένα σχόλιο για το πόσο έχουν φτάσει τα εισιτήρια λόγο ανταγωνισμού... Για το ποιοί ευθύνονται για το ότι κόπηκε το καράβι της γραμμής Σάμη-Πάτρα, τίποτα .... Για το ότι όταν πέρσι τον χειμώνα που υπήρχε μονοπώλιο έφτασε μέρα να μην γίνονται δρομολόγια λόγω "ψυχολογικών προβλημάτων του πληρώματος",  ούτε κουβέντα... Μιλάμε για μεγάλη εμπάθεια!!

Αλέκος

Στο site της έγκριτου γράφουν ότι ο Παρίσης δεν μπορεί να βρει γυναίκες για το ψηφοδέλτιο του. Άκουσα ότι σε πολλές περιοχές ο Αλέκος επειδή δεν μπορεί να βρει όσους υποψήφιους χρειάζεται, βάζει στο ψηφοδέλτιο ολόκληρες οικογένειες.

ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν "εγκλωβιστεί" στην λογική της πολιτικής ψήφου και ξεχνούν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από τις εθνικές ή τις ευρωεκλογές...Διότι εδώ μετρούν οι υποψήφιοι σύμβουλοι, ο φίλος, ο συγγενής, η οικογένεια...
Και άρα βλέπουν ότι πολύ δύσκολα με αυτή την στρατηγική θα έχει πιθανότητες για τον 2ο γύρο...
Καλύτερα όμως είναι να περιμένουμε να δούμε τα ψηφοδέλτια πριν βγάλουμε τελικά συμπεράσματα...

ΟΙ "ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ" ΤΟΥ... "ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ'...

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια, λέει η σοφή ελληνική ρήση...Αυτό συμβαίνει όταν "βαφτίζεις" το "ΣΕΣ" ως "νέο ΕΣΠΑ" για τις ανάγκες της "παραπληροφόρησης"...Διότι το "νέο ΕΣΠΑ" βρίσκεται στην φαντασία των "ημιμαθών" που νομίζουν ότι απευθύνονται σε αδαείς και ευκολόπιστους...Λέγεται ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης)...
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει αναλάβει την διαχείριση του ΣΕΣ...Ούτε πρόκειται...Τον λόγο έχουν οι Διαχειριστικές Αρχές και οι προιστάμενες αυτών Περιφέρειες...
Πρόκειται, ίσως, για το πιο δύσκολο Ευρωπαικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα...Μεγάλο μερίδιο συμμετοχής θα έχουν οι ιδιώτες...Ακόμη δεν έχει 'ανοίξει" και ούτε καν έχουν καθοριστεί οι προτεραιότητές του...Πάντως προβλέπεται ότι όποιες δράσεις καταφέρουν να ενταχθούν, αυτό θα γίνει μετά από σκληρό έλεγχο και θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες και το κυριότερο βιώσιμες...
Από κει και πέρα τον κύριο λόγο θα τον έχουν οι υπηρεσίες, οι οποίες θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να υλοποιήσουν τις ιδέες των πολιτικών...Από την δουλειά τους θα κριθεί στο μεγαλύτερο βαθμό η ένταξη των δράσεων...
Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι πάντα έτοιμη όταν καθοριστούν οι προτεραιότητες και όταν "ανοίξει' το πρόγραμμα...Το έχει αποδείξει άλλωστε εντάσσοντας έργα 47,5 εκ ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια...Αφήνει λοιπόν τους "ημιμαθείς" στην απόλυτη μοναξιά τους...

ΜΠΟΦΩΡ...

Εγώ το μόνο που βλέπω να κινδυνεύει από τα...μποφώρ, είναι μόνο εκείνη η ορθάνοιχτη πόρτα που σας έλεγα, από την οποία όπου φύγει-φύγει κόσμος...Ακόμη να το πάρουν χαμπάρι αυτό τα "σαίνια" και να την κλείσουν...Και "μπάζει"...Πόσο "μπάζει"...

ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Ρε, τι σου είναι αυτοί οι "ανώνυμοι" "γραφιάδες"...Κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, λέει, έχουν συγκεντρώσει ήδη τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο και κάποιοι άλλοι όχι...
Εμ, φυσικό είναι...Άλλο να έχεις στο ψηφοδέλτιό σου 150 υποψηφίους και άλλο να έχεις 300!!!
Σου παίρνει κάποιο χρόνο παραπάνω...

"ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ"

Κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, στην προσπάθειά τους να μετριάσουν τις εντυπώσεις επειδή το ψηφοδέλτιο που θα καταθέσουν, μόνο ολοκληρωμένο δεν είναι, καταφεύγουν σε "φτηνά' επικοινωνιακά τρυκ...Όπως για παράδειγμα, ότι δεν έχει σημασία αν θα έχεις 300 υποψηφίους στο συνδυασμό σου ή 200, αλλά η "ποιότητα"...Ή ότι κάποιοι από τους υποψηφίους έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών που ορίζει η ποσόστωση και κάποιοι άλλοι όχι...Ή ότι κάποιοι έχουν ήδη συγκεντρώσει τα πιστοποιητικά που απαιτούνται από τον Δήμο και κάποιοι άλλοι όχι...
Παιδιά, σιγά-σιγά...Κυριακή κοντή γιορτή...Η κρίσιμη ώρα φτάνει και τότε θα δούμε "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος"...

Δημόσιο: Ερχονται 14.000 προσλήψεις μόνιμων – Που θα γίνουν, ποιοι έχουν προτεραιότητα

Προσλήψεις 14.000 μόνιμων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του 2014. Σχετικά έγκριση δόθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, ενώ στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει οι  πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις Εφορίες και την ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις  στον τομέα της Υγείας  με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα  ασφαλιστικά ταμεία, τους  μηχανισμούς  καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο για τις προσλήψεις που αποκάλυψε το mega (ρεπορτάζ: Ελένη Λαζάρου) τη μερίδα του λέοντος αποσπούν τα υπουργεία Οικονομικών με 2139 προσλήψεις , Υγείας με 2000, Εργασίας με 1493, Προστασίας του Πολίτη με 1120  και Εθνικής Άμυνας με 1119 . Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση»  ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν το στενό δημόσιο τομέα και 582 προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Προτεραιότητα θα έχουν  αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης  οι οποίοι θα τοποθετηθούν  είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων.
Από το aftodioikisi.gr

Με ποιους εκλογικούς καταλόγους, σε ποια εκλογικά τμήματα θα διεξαχθούν οι εκλογές (εγκύκλιος)

Με σαφείς οδηγίες που καταγράφονται στην τελευταία εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθορίζονται ποιοι εκλογικοί κατάλογοι και ποια εκλογικά καταστήματα θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογικές διαδικασίες του Μαΐου.
Δείτε τον πλήρη οδηγό που περιγράφει η σχετική εγκύκλιος ΕΔΩ
Από το aftodioikisi.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ BAROQUE

2night Baroque le bistrot...

cocktail party...!

cocktails 6.50 €...! 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ"


ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ'


Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΠΑΡΙΣΗΣ: Η ΚΙΝΗΣΗ "ΜΑΤ"

Συνεχώς αποδεικνύεται ότι η κίνηση του Παρίση να ανανεώσει "εκ βάθρων" το ψηφοδέλτιό του, να συνεργαστεί με νέους ανθρώπους, καθημερινά κερδίζει έδαφος...Ήδη, ακόμη και τοπικά ΜΜΕ που έχουν σταθεί κριτικά απέναντι στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζουν ότι η ανανέωση του ψηφοδελτίου του δίνει τεράστια ώθηση για την συνέχεια του εκλογικού αγώνα και πρωτιά στην λεγόμενη "παράσταση νίκης"

ΓΙΑΤΙ;

Γιατί άραγε, ο Καλαφάτης θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του στις 28 Απριλίου, δηλαδή μία μέρα μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο (σύμφωνα με την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ);
Μα καλά, αυστηρά μετρημένους τους έχει και φοβάται ότι αν τους ανακοινώσει νωρίτερα θα του φύγει κάποιος;
Ή μήπως δεν μπορεί να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και θα το "παλέψει" μέχρι την Κυριακή στις 12 παρά ένα;

H MAXH ΤΩΝ SOCIAL MEDIA

Βγάζει νικητή και εδώ τον Αλέξανδρο Παρίση...Η σελίδα της "Ισχυρής Κεφαλονιάς" στο Facebook κάνει "θραύση"...Κάποιες προσπάθειες αντιπάλων είναι καλές μεν αλλά λίγες μπροστά σε αυτό που έχει κάνει το επιτελείο του Δημάρχου...

ΥΠΕΣ: Καμία αλλαγή στους Οργανισμούς των OTA μέχρι το Σεπτέμβριο

Καμία τροποποίηση δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο εξάμηνο της Δημοτικής περιόδου στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 10 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007) δεν επιτρέπεται η τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού κατά το τελευταίο εξάμηνο της Δημοτικής περιόδου (ήτοι από 1-3-2014 έως 31-8-2014), με εξαίρεση την περίπτωση ανάθεσης ή μεταβίβασης νέων αρμοδιοτήτων και σε συμμόρφωση με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
 Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 241 του Καλλικράτη (ν.3852/2010) δεν επιτρέπεται η τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Περιφερειών κατά το τελευταίο εξάμηνο της θητείας των αιρετών οργάνων της περιφέρειας (ήτοι από 1-3-2014 έως 31-8-2014).
Από τη γραμματική διατύπωση των προαναφερόμενων διατάξεων προκύπτει ότι η κατάρτιση νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ΟΤΑ που δεν διαθέτουν ΟΕΥ δεν εμπίπτει στην ανωτέρω απαγόρευση. Εξάλλου και για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν θα ήταν σκόπιμο να καθυστερεί η οργάνωση μιας υπηρεσίας εξυπαρχής (δηλ. όχι μέσω τροποποίησης ΟΕΥ) και κατά συνέπεια, οι, κατά το νόμο, αποφάσεις έγκρισης αυτών  αποστέλλονται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»
Από το aftodioikisi.gr

"ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1"

Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι το ψέμα έχει πολύ "κοντά ποδάρια"...Διότι σιγά μην φοβηθεί το "Ζάκυνθος 1" από 7 μποφώρ...Διαβεβαιώνουμε, λοιπόν, τους πάσης φύσεως "ανησυχούντες" ότι ουδέν πρόβλημα υπήρξε...Το βαπόρι της Kefalonian Lines προσέγγισε εύκολα το λιμάνι της Κυλλήνης...Θα τους μείνει η κακία...

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟ

16 χρονών γίνεται το Σάββατο το αγαπημένο στέκι του Λιθοστρώτου...Από εμάς να τα εκατοστήσει!!!


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ;

"Μα καλά, με τόσο ρεύμα που έχετε, πως δεν δημοσιοποιήσατε ακόμη το ψηφοδέλτιό σας" ήταν η ατάκα του Άκη Κατσαμπίρη στον Θεόφιλο χθες στο πανηγύρι στα Δαυγάτα...
Απάντηση πάντως δεν νομίζω να πήρε...Ίσως διότι το ψηφοδέλτιο μόνο ολοκληρωμένο δεν είναι...

ΕΡΓΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ...

Ψάχνω "με το φανάρι", σαν τον Διογένη, για να βρω ένα έργο που ωρίμασε ή δημοπράτησε ο Θεόφιλος, είτε ως Δήμαρχος Λειβαθούς, είτε ως Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ...Μάταιη η όποια αναζήτηση...Το μόνο που βρίσκω είναι το δάνειο των 3.000.000 ευρώ που "φορτώθηκαν" "στην καμπούρα τους" οι δημότες, λόγω του γνωστού χρεωστικού ανοίγματος του πρώην Δήμου Λειβαθούς, στον οποίο ο αγαπητός Θεόφιλος έχει χρηματίσει Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος...

Σ. ΚΟΥΡΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΕΕΘΑ

Επιστολή προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Μιχαήλ Κωσταράκο  έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης  κ.  Σωτήριος  Κουρής.  Ακολουθεί η επιστολή:

Με αφορμή την παραμονή των στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά μας επ΄ αφορμής των προσφάτων σεισμικών γεγονότων, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για το σύνολο της προσφοράς σας, τόσο στα πλαίσια των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων, όσο και εκ μέρους των κατοίκων μας.
Η δράση σας υπήρξε συγκινητική υπερβάλλατε εαυτόν και στηρίξατε τις υπηρεσίες μας και τους συμπολίτες μας με απόλυτη συναίσθηση του λειτουργήματος σας,  υπερβάλλοντα ζήλο και υπερβαίνοντας το τυπικό των καθηκόντων σας
Σας είμαστε ευγνώμονες και σας καταθέτουμε τον θαυμασμό μας στον ουσιαστικό ρόλο που υπηρετείτε. Αναγνωρίζοντας την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των στελεχών και του δυναμικού σας, θεωρούμε ότι η συνεισφορά σας στις ανάγκες του τόπου μας και γενικά της χώρας μας, είναι δεδομένη και σας καταθέτουμε την διαχρονική μας εκτίμηση και σεβασμό.
Και πάλι ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά σας.



                                                              Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ




                                                                    ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Τουριστική Πολιτική

Ένα επιβεβαιωμένα από τους διεθνείς Τουριστικούς Οργανισμούς πανέμορφο Νησί όπως η Κεφαλονιά, φυσικό είναι να χρειάζεται μια μελετημένη, στοχευμένη και αποτελεσματική "Τουριστική Πολιτική" με προοπτική και βάθος χρόνου, για να αναδείξει και κατ' επέκταση να διεκδικήσει με σιγουριά το " επιτυχημένο στίγμα" της στον Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνή Τουριστικό χάρτη.
Η Τουριστική Πολιτική διαμορφώνεται στην Τουριστική Επιτροπή του ενιαίου Δήμου Κε
φαλονιάς από τους Επαγγελματίες του Τουρισμού και  όλους τους ανάλογους Θεσμικούς Φορείς, μελετώντας  και αναλύοντας τους τρόπους και μεθόδους Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής διάσημων Νησιωτικών θέρετρων του εσωτερικού και εξωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονο, Capri, Ischia,...).
Επιπλέον, η για πρώτη φορά δυναμική και διαρκής παρουσία του Νησιού σε διεθνείς Εκθέσεις, Συνέδρια, Ημερίδες, Ειδικές θεματικές Εκδηλώσεις Τουρισμού, σε συνδυασμό με αρθογραφία, καταχωρήσεις , Ομιλίες, συνεντεύξεις σε Τουριστικά έντυπα και συνεργασία με Ειδικούς Συμβούλους και Δημοσιογράφους με διεθνή τουριστική εμπειρία, συμβάλλουν στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής ταυτότητας και διαμορφώνουν την "επιθετική" πολιτική τουρισμού, που επιβάλλει δυναμικά την παρουσία της Κεφαλονιάς ως Φιλόξενου επισκέψιμου τόπου εξαιρετικού ενδιαφέροντος.
Τέλος, με την βεβαιότητα ότι ο "Τουρισμός" είναι υπόθεση όλων μας, η πολιτική πρόταση του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση και των συνεργατών του αγκαλιάζει όλους όσους μοιράζονται το αξίωμα, ότι το "Νησί αναπτύσσεται μόνο με διαρκή ποιοτική συνεργασία", γιατί η "Ισχυρή Κεφαλονιά" είναι η εγγύηση της προόδου και ευημερίας, που δικαιούμαστε όλοι μας και χρωστάμε στα παιδιά μας.
Η θεμελίωση της «τουριστικής ανάπτυξης» επετεύχθη με αριθμητικά μετρήσιμα μεγέθη, που καθιερώνουν το Νησί μας διεθνώς ως σταθερά ανερχόμενο Τουριστικό προορισμό.
Η περαιτέρω ανάπτυξη – δική σας απόφαση !

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Λειβαθούς (Πολιτισμού - Τουρισμού) 

ΠΑΡΙΣΗΣ: Πρώτη προτεραιότητά μας ο Τουρισμός για την Κεφαλονιά!

Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της μεγάλης 

προσπάθειας που έχουμε καταβάλλει αυτά τα χρόνια.

"ΞΥΛΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ"...

Κάποτε για να γράψουν ένα κείμενο έκαναν κάνα μήνα...Κάποτε ήθελαν διορθωτή για να "μαζεύει" τα πολλά συντακτικά και ορθογραφικά τους λάθη...Τόσα χρόνια πέρασαν...Και τίποτε δεν άλλαξε..."Κούτσουρα" ήταν..."Ξύλα απελέκητα" παραμένουν...

"ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ";

Θα πρότεινα σε κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο να "μαζέψει" τους "γραφιάδες" του διότι τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα...Ούτε συντακτικό γνωρίζουν, ούτε γραμματική...Εδώ δεν ξέρουν πότε να βάζουν "ε" και πότε "αι"...Τόσο πολύ που αρχίζει ο κόσμος και λέει..."Μα καλά θα αφήσουμε να μας κυβερνήσουν οι αγράμματοι και οι αστοιχείωτοι";

ΤΑΣΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

Ανανέωση παντού! Και στον Δήμο και στην Περιφέρεια! Να βγουν μπροστά νέοι άνθρωποι, με όρεξη και "φρέσκιες" ιδέες, μπας και δει ο τόπος μας "άσπρη μέρα"...Ένα από αυτά τα παιδιά είναι και ο Τάσος Βαλλιανάτος...Δικηγόεος και Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων της Αθήνας, ιδιαίτερα δραστήριος με "κοφτερό" πολιτικό μυαλό...Θα είναι υποψήφιος με τον Σπύρου στην Περιφέρεια...

ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑ ΜΕΣΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΕΡΓΗ

Το Ληξούρι, που μετρά ακόμη τις πληγές του μετά τον σεισμό, επισκέφθηκε ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Νικόλα Μεσσάρη καθώς και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Απέργη, όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους φορείς.
Το Ληξούρι συνεχίζει να ζει μέσα στα τραύματα που δημιούργησε ο σεισμός. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις στην πλειοψηφία τους ακόμη ανεκπλήρωτες.
Η οικονομία του Ληξουρίου δεν ανακάμπτει, υποστήριξη προς τους  επαγγελματίες  δεν υπάρχει.
Τα 18 αιτήματα των επαγγελματιών τάξεων του Ληξουρίου παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Ήδη η οργή των Ληξουριωτών είναι μεγάλη, ακόμη από την προ σεισμού περίοδο, διότι οι κυβερνήσεις έκαναν τη ζωή τους πολύ δύσκολη και την καθημερινότητά τους πιο βαριά. Τους άρπαξαν από το Ληξούρι: το Ειρηνοδικείο, το ΙΚΑ, την πολεοδομία, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το Αστυνομικό Τμήμα, τη ΔΥΟ και ειδικότερα πήραν το τμήμα ελέγχου αξίας μεταβίβασης ακινήτων στην Πάτρα. 

"ΦΩΤΙΑ"

Ο Δήμαρχος και το επιτελείο του έχουν πάρει στην κυριολεξία "φωτιά' τις τελευταίες ώρες...Μπαίνουν οι τελευταίες "πινελιές" στο ψηφοδέλτιο...Πολύ σύντομα "οσμίζομαι" ότι θα έχουμε ανακοινώσεις...

ΛΕΙΒΑΘΩ...

Οι πληροφορίες που έχω από εκεί λένε ότι ο Θεόφιλος μπορεί να μην κάνει την εκλογή που περιμένει...Διότι του "χαλάει την σούπα" η κάθοδος Καλαφάτη...Στο επιτελείο του Θεόφιλου περίμεναν "περίπατο" στην Λειβαθώ και πολύ καλύτερη πορεία από το 2010, κάτι που όμως δεν εξάγεται ως συμπέρασμα από τα δεδομένα που υπάρχουν...

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...

Με πολύ γοργούς ρυθμούς σε Ληξούρι και Αργοστόλι...Αυτό δήλωσε το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή του συναδέλφου Σάκη Βούτου στον Ιόνιαν Γκάλαξι, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ελπίδα Κατσαίτη...

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ

Μέρα με την μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ο Παρίσης...Και αυτό θα γίνει πιο φανερό μόλις ανακοινώσει, οσονούπω, το ψηφοδέλτιό του...Προς ώρας δείτε μόνο ποιούς, μεμονωμένα, υποψηφίους ανακοινώνει η "Ισχυρή Κεφαλονιά" και ποιούς οι υπόλοιποι και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...

Αυτών των ημερών είναι ποιός υποψήφιος Δήμαρχος θα μας παρουσιάσει ψηφοδέλτιο που ο αριθμός των υποψηφίων που θα εμπεριέχει θα είναι τριψήφιος και θα έχει μπροστά το 3...
Για να δούμε ποιός θα το κερδίσει...

ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Από κατάλαβαν τα "σαίνια" της "δημοσιογραφίας" ότι ο Δήμος μένει εκτός του νέου ΕΣΠΑ; Και μήπως μπορούν να μας πουν ποιός Δήμος σε όλη την χώρα μπαίνει στο νέο ΕΣΠΑ; Ή μήπως είναι υπόθεση μόνο των Περιφερειών; Όταν απαντήσουν στα πιο πάνω ερωτήματα, τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά...

EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης  κ.  Σωτήριος  Κουρής.  Ακολουθεί η επιστολή:


Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Με αφορμή την υπ.αριθμ Δ4 /245 -8/4/2014 επιστολή του  Κέντρου Υγείας Σάμης, για τα προβλήματα που ενέκυψαν μετά την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας των οδηγών νοσοκομείου, που οδήγησε στην επ΄ αορίστου μεταφορά  των σχετικών υπαλλήλων του Κέντρου στα Γενικά Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου συμπαριστάμεθα απολύτως  στο αίτημά τους, περί της διάθεσης ασθενοφόρου και οδηγών για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής της βορείου και νοτίου Κεφαλονιάς.
Ήδη αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα λόγω των ζητημάτων διασύνδεσης και της περιορισμένης προσβασιμότητας  του οδικού άξονα προς Φισκάρδο. Αυτό σε συνδυασμό με την απώλεια προσωπικού και τα λοιπά θέματα λειτουργίας του κέντρου υγείας, μπορεί να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή ασθενών και γενικά ατόμων που χρίζουν άμεσης διακομιδής στο νοσοκομείο.
Το θέμα καθίσταται περισσότερο σοβαρό, τώρα που η έναρξη της τουριστικής περιόδου, θα πολλαπλασιάσει τις ανάγκες, διακίνησης αλλά και χειρισμού ιατρικών περιστατικών ειδικά στις εν λόγω περιοχές που αποτελούν κυρίαρχο πόλο έλξεως των εν δυνάμει επισκεπτών.
  Σας έχουμε ήδη επισημάνει σωρεία άλλων θεμάτων περί της κατάστασης της υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά μας που τείνει να οδηγήσει τους κατοίκους σε αδιέξοδο και απειλεί την ζωή πολλών συμπολιτών μας, που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε ενδέχεται  λόγω εκτάκτων περιστατικών να χρειαστούν άμεση ιατρική παρέμβαση .
Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι ιδιαιτέρως δυσχερής, καθώς είναι αυτονόητο ότι η υγεία συνιστά κύριο αγαθό και ζητούμενο όλων μας και η εντεινόμενη ανασφάλεια δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στον ήδη καταβεβλημένο από την οικονομική κρίση και τις σεισμικές καταστροφές πληθυσμό του νησιού μας.
Επισημαίνουμε ότι οι ελλείψεις ειδικά στον χώρο της υγείας αμαυρώνουν την εικόνα ασφάλειας και πολιτισμού που οφείλουμε να παρουσιάζουμε προς τα έξω, εάν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.
Με γνώμονα τα παραπάνω παρακαλούμε ιδιαιτέρως για τις ενέργειές σας για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.


                                                              Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



                                                                    ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ



Άνω, κάτω και πλαγίως…

Από το e-kefalonia.net
→ Τελική ευθεία για τις εκλογές και το κλίμα είναι –σχετικά- ήρεμο… Φτου να μην το ματιάσουμε… 
→ Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων… Πιο έτοιμος ο Παρίσης που με την ανακοίνωση 110 υποψηφίων αλλά και 15 περίπου που έχει ανακοινώσει έκτοτε κατά μόνας, έχει το προβάδισμα… 
→ Εξίσου έτοιμοι οι συνδυασμοί της Περιφέρειας… Άνθης, Σπύρου και Γαλιατσάτος έχουν ήδη ανακοινώσει το σύνολο των υποψηφίων τους στην Κεφαλονιά… 
↑ Ο Σπύρος Σπύρου συσπειρώνει την παράταξή του… Και κάνει έξυπνες επιλογές… Ο Τάσος Βαλλιανάτος, έγκριτος δικηγόρος στην Αθήνα και Πρόεδρος της Αδελφότητας των Κεφαλλήνων Αθηνών, του προσδίδει υπεροπλία στην μάχη των ετεροδημοτών… 
↑ Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος… Έμπειρος από εκλογές, κατάφερε να επιλέξει υποψηφίους εκτός των τειχών… Κάτι μου λέει ότι Γαλιατσάτος και Σπύρου θα αναμετρηθούν στο β’ γύρο… 
↓ Ο Μάκης Μεταξάς… Το να παλεύεις Μάκη μου να ξανακάνεις τον Καμπίτση Αντιδήμαρχο Ελλειού – Πρόννων είναι αν μη τι άλλο ατόπημα, από την στιγμή που επί τρία χρόνια ζητούσες την «απαλλαγή» του Πόρου από τον Καμπίτση… Και αυτά οι κάτοικοι του Πόρου δεν τα ξεχνούν τόσο εύκολα… 
↑ Η Εύα Ταραζή – Βολτέρα… Έχει προσωπικότητα, εμπειρία και είναι μαχήτρια… Όσοι την θεωρούσαν «ουρά» τους απλώς απογοητεύτηκαν… 
↑ Η Αγγελική Λαδά… Ήθος, ικανότητες και διάθεση για προσφορά, πραγματικά κοσμεί το ψηφοδέλτιο του Παρίση στο Ληξούρι… 
↑ Οι δύο ανακοινώσεις του ΚΚΕ… Κριτική σε όλους, με ιδεολογική οπτική αλλά και προσωπικές κρίσεις… Μας θύμισαν πρόσωπα και καταστάσεις που έπρεπε να θυμόμαστε… 
→ Ο Μάκης Δημητράτος… Νομίζω ότι έχει αυτοπαγιδευτεί ποντάροντας περισσότερο στην πολιτική παρά στην αυτοδιοικητική ψήφο και ίσως αυτό του στοιχίσει… Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για Δήμαρχο και όχι για Πρωθυπουργό… 
→ Το σύνθημα του Μαΐου… ΝΙΚΗ του Παρίση, ΗΤΤΑ των παραγόντων… Ο Παρίσης δίνει τη μάχη με τη νέα γενιά του νησιού μας, έχοντας απέναντί του όλους τους αυτοχριζόμενους «παράγοντες»… 
↑ Το ψηφοδέλτιο Παρίση… Είναι τόσα πολλά και αξιόλογα τα νέα πρόσωπα που δεν ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις… 
↓ Ο Καλαφάτης… Εάν δεν είχε αργήσει τόσο ίσως να έμπαινε στο β’ γύρο… 
↑ Ο Σπύρος Σπαθής… Όλοι οι συνδυασμοί «σφάζονταν» στα πόδια του αφού η επιλογή του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις εκλογές στη Σάμη… 
↑ Ο Σπύρος Ματιάτος… Πάντα δίπλα στον Παρίση, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης με πείρα και ικανότητες… Την διετία που είχε αρμοδιότητα την καθαριότητα στο νησί, πραγματικά η Κεφαλονιά έλαμπε… 
↓ Οι «4»… Πως μπορούν να κοιτάζουν στα μάτια τον Παρίση;;; 
↑ Γιώργος Κατσιβέλης, Διονύσης Πρεντάνος, Αγγελική Λαδά, Νίκος Αραβαντινός, Δημήτρης Μεσσάρης, η νέα ελπιδοφόρα γενιά του Ληξουρίου δίνει την μάχη για ένα πιο ανεπτυγμένο και πιο εξωστρεφές Ληξούρι… Τέλος η μιζέρια και η μεμψιμοιρία, ώρα για γρήγορη ανάπτυξη… 
↓ Όλοι όσοι κατακρίνουν τους «ανώνυμους» και τους «ψευδώνυμους» αλλά τους χρησιμοποιούν όπου και όταν τους βολεύει… 
↑ Ο Νικόλαος Βαλλιανάτος… Επιτέλους, απογαλακτίστηκε… Βέβαια, το ερώτημα είναι, απογαλακτίστηκε πλήρως ή μόνον όσον αφορά της Περιφέρεια; 
→ Η Λούκα Κατσέλη παρούσα στην συγκέντρωση Θόδωρου Γαλιατσάτου… Μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου έγινε σταθερά αντιμνημονιακή… 
→ Η Σοφία Λουκέρη… Ακούω ότι θα εκτεθεί ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Μιχαλάτο στην Παλική… Η πρώτη μάχη για τον σταυρό από την Σοφία… Για να δούμε τι θα επιφυλάξουν οι Ληξουριώτες… 
→ Ποιος θα πάρει περισσότερους σταυρούς, ο Σταύρος Τραυλός ή η Σοφία Λουκέρη;;; 
↑ Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος… Κατέκρινε την Δημοτική Αρχή ως επιζήμια και ανίκανη και φρόντισε να μας απαλλάξει παίρνοντας τη μισή, τους 4 ανίκανους Αντιδημάρχους συν Θεοτόκη και Φιοραβάντε, μαζί του!!!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2011-2014

ΕΡΓΟ ΕΣΠΑ: Δίκτυο Ύδρευσης Αργοστολίου - Χαμηλή 

Ζώνη

Αυτή την φορά, η νέα γενιά έχει τον πρώτο λόγο...

Αυτή την φορά, η νέα γενιά έχει τον πρώτο λόγο...

Σας ευχαριστούμε ολόθερμα για το ήθος, τις ιδέες και 


την ζωντάνια που φέρνετε!

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ

Λοιπόν, επειδή κάποιοι κάνουν λόγο για "διχασμό" και "διχόνοια", θέλω να πω το εξής:
"Διχασμό" και "διχόνοια" δεν προκαλεί κάποιος που επώνυμα εκφράζει την άποψή του...
"Διχασμό" και "διχόνοια" προκαλούν κάποιοι που ανώνυμα επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και μα συκοφαντήσουν εκ του ασφαλούς από τα σκοτάδια...

ΑΝΤΖΕΛΑ-ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: "ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ" ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Αυτό το συμπέρασμα παράγεται να παρατηρήσουμε τους υποψηφίους και των δύο συνδυασμών...Κοινή καταγωγή τους το "παλιό ΠΑΣΟΚ"...Άρα μοιραία θα υπάρξει και εκλογική συνεργασία μεταξύ τους...Μένει να δούμε τι τους επιφυλάσσει η κάλπη...

ΑΝΤΖΕΛΑ

Στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Άντζελας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη...Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο Γιώργος Τσιλιμιδός...Τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ονόματα του ψηφοδελτίου κάτι μου λέει ότι θα υπάρχει έντονο "άρωμα ΠΑΣΟΚ"...
Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Σπανός, ο Διονύσης Πολλάτος, o Κώστας Φραντζής, ο Χαρ. Μινέτος...
Επίσης ακούγονται και τα ονόματα του Παναγή Κοψαχείλη και της Ασημίνας Γαβριελάτου από το "παλιό ΠΑΣΟΚ"...
Για να δούμε...

Οι φόροι που θα πληρώσουμε στο φετινό εκκαθαριστικό

Έως και τέσσερα διαφορετικά χαράτσια, όπως είναι ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένα οι φορολογούμενοι.
Εκτός των άλλων φόρων που θα πληρωθούν άμεσα με την εκκαθάριση της δήλωσης, θα πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος πέρυσι πληρώθηκε ξεχωριστά από τις φορολογικές δηλώσεις. Και οι τέσσερις φόροι θα περιλαμβάνονται στα φετινά εκκαθαριστικά της δήλωσης, τα οποία, εκτός των άλλων, θα είναι -σχεδόν στο σύνολό τους- χρεωστικά, λόγω της κατάργησης του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, του αφορολογήτου των παιδιών, αλλά και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Το εκκαθαριστικό σημείωμα των φετινών δηλώσεων ενσωματώνει:
1. Τον φόρο εισοδήματος.
2. Την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1% -4% για όσους απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
3. Το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση.
4. Τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.
Από φέτος τίθενται σε ισχύ επαχθείς ρυθμίσεις που προβλέπουν την κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος:
1) Κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα.
2) Κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου των 2.000 ευρώ για κάθε ανάπηρο φορολογούμενο και αντικατάστασή του με έκπτωση φόρου 200 ευρώ.
3) Κατάργηση όλων των μειώσεων του φόρου εισοδήματος, που υπολογίζονταν με ποσοστά έως και 10% επί των ετήσιων δαπανών κάθε φορολογουμένου για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις. Μόνοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου ίσης με το 10% του ποσού της δαπάνης για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, το οποίο υπερβαίνει το 5% του συνολικού ετήσιου φορολογούμενου εισοδήματός τους από μισθούς ή συντάξεις.
Πηγή: capital.gr

KΑΛΑΦΑΤΗΣ: 2η ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

Να και ένα θέμα που "καίει"...Με ενδιαφέρον θα περιμένω την τοποθέτηση του υποψηφίου Δημάρχου και κυρίως να μας πει για το τι άποψη έχει για τα χρέη που κληρονόμησε ο Αλέξανδρος Παρίσης από τους "έμπειρους και ικανούς"...Τι άποψη έχει γι'αυτά...
Από εκεί και πέρα...Δεν ξέρω αν κάποιοι τελικά είναι στο επιτελείο του Αλέξανδρου...Ούτε αν έχουν την ιδιότητα του "έμμισθου υπάλληλου" που πληκτρολογεί "καθ'υπόδειξη και κατ'εντολή"...
Εκείνο που γνωρίζω, μέχρι τώρα, είναι ότι έχουν την ιδιότητα του "ανώνυμου" και "μασκοφόρου" "γραφιά"...Που δρα στο "σκοτάδι" ανυπόγραφα...Ας βγουν λοιπόν στο "φως", ας μας πουν ποιοί είναι...Και τότε θα κρίνουμε όλοι καλύτερα...Και εμείς και η κοινωνία...

ΣΩΘΗΚΕ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ

Παρά της δυσκολίες του εγχειρήματος αντιμετώπισης του  Rhyncophorus ferrugineus (κόκκινο σκαθάρι), η Υπηρεσία μας  με την επιστημονική καθοδήγηση του Γωοπόνου μας, κ. Αγγελου Παπαγγελόπουλου, κατόρθωσε ο (καταδικασμένος) φοίνικας της Πλατείας Καμπάνας να ξαναβλαστήσει. 
            Παρά το μεγάλο κόστος και χρόνο που απαιτεί η διαδικασία αυτή, θα επιχειρήσουμε  και στο μέλλον (αν χρειαστεί) και σε φοίνικες   ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας του Δήμου μας.
 Ο Α/ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
  ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ