ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Master Plan για το Ληξούρι ζήτησε ο Παρίσης στον Χρυσοχοίδη

Του Παναγή Φωκά(Από το e-kefalonia.net)
Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα στην Αθήνα, στο υπουργείο Υποδομών για τη πορεία των έργων μετά τους δύο καταστροφικούς σειμούς. Στη συνάντηση συμμετείχε εκτός από τον υπουργό κ. Χρυσοχοίδη και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.
Ο Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόοδο των σημαντικών έργων που έχει αναλάβει το υπουργείο. Ο Δήμαρχος μεταφέροντας  την αγωνία των πολιτών και ιδιαίτερα των κατοίκων της Παλικής ζήτησε να επισπεύσουν όσο γίνεται περισσότερο οι διαδικασίες, ώστε να δουν απτά αποτελέσματα οι κάτοικοι της περιοχής.
Παράλληλα, ζήτησε από τον υπουργό αμέσως μετά την ολοκλήρωση και δημοπράτηση της πρώτης φάσης που αφορά την στερέωση του λιμένα Ληξουρίου να ξεκινήσει η επόμενη φάση που θα αφορά την εκπόνηση μελέτης Master Plan για την συνολική αναβάθμιση και του λιμένα Ληξουρίου αλλά και του καταφυγίου στα Λεγατάτα. Ο σχεδιασμός θα αφορά την δημιουργία πρόσβασης κρουαζιερόπλοιων καθώς και  δημιουργία μαρίνας εσωτερικά του υφιστάμενου κεντρικού λιμένα. Ο
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προχωρήσει η εκπόνηση του Master Plan και δήλωσε ότι σκοπός και του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης είναι ότι η δοκιμασία του σεισμού να αποτελέσει την αρχή μια νέας προοπτικής ανάπτυξης για το νησί μας.