ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Στην καλοπροαίρετη ενημέρωση που προέβηκα στους συμπολίτες μου αλλά και στο αναγνωστικό κοινό, ως εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μεσοβουνίων, για την ανταπόκριση της ΔΕΥΑΚ μετά από το 14μηνο αίτημά μου για την εκτέλεση εργασιών περίφραξης και γενικών συντηρήσεων στο παραδοσιακό σύστημα ύδρευσης των Μεσοβουνίων παρουσιάζεται ξαφνικά στα ΜΜΕ ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ με νομικές ερμηνείες…., νουθεσίες, συμβουλές για την αυτοδιοικητική μου πορεία κ.λ.π.
Εξ’ αρχής πρέπει να τονιστεί ότι ο αγαπητός μου διευθυντής κος Μάκης Γασπαρινάτος δεν φέρει καμία ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο από 14μήνου αίτημά μου. Όπως όλοι γνωρίζουν εκτελεί εντολές, ως υπηρεσιακός παράγοντας, από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης. Έχουμε δε τις καλύτερες εντυπώσεις για τις καθημερινές άοκνες προσπάθειές του προς επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης ενός μεγάλου μέρους του νησιού (επισκευές βλαβών παλαιών δικτύων από αμιαντοσωλήνες, αντικατάστασή τους κ.λ.π.), και που νυχθημερόν υπερεβάλει εαυτών και δυνάμεις.
Και ερχόμαστε τώρα στον Πρόεδρό μας. Εάν λοιπόν ο αγαπητός Σπύρος διέθετε αίσθηση και διαίσθηση!! των πραγμάτων δεν θα υπέγραφε ένα τέτοιο κείμενο, στο οποίο δυσκολευόμαστε…. να δούμε τον ίδιο μπροστά ή πίσω από αυτό και ο νοών νοείτο.
Έπρεπε ο απερχόμενος Πρόεδρος μας να γνωρίζει ή να τον έχουν συμβουλέψει τα σαΐνια της άλλοτε ποτέ «Ισχυρής» Κεφαλλονιάς ότι όταν υπογράφει διαγγέλματα και ανακοινώσεις για ανθρώπους που έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους στην αυτοδιοίκηση, προσφέροντας στον τόπο τους με γνώσεις και κατάρτιση, θα παίρνει την απάντηση που του αρμόζει και μάλιστα με τόκο.
Τα μαργαριτάρια στο κείμενο παρωδία του Προέδρου μας δεν έχουν τελειωμό. Θα αναφερθούμε σε αυτά για να καταδείξουμε το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» του αγαπητού Σπύρου.
Μας λέει λοιπόν, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανίδεους, κουτόφραγκους αλλά και για να «τσιμπήσουν» ορισμένοι ανυποψίαστοι αναγνώστες ότι:
«οι δεξαμενές Μεσοβουνίων τροφοδοτούνται την τελευταία δεκαετία από τη γεώτρηση της Κουρνής και όχι από το αλώνι που φωτογραφίσατε».
Γιατί ποιος λέει το αντίθετο;.
Με δικές μας ενέργειες πραγματοποιήθηκε αυτό όταν ο Πρόεδρος μας (ο ένας από εμάς ήταν το πετυχημένο σλόγκαν στις βουλευτικές εκλογές) δεν ήξερε καν σε ποιο σημείο του ορίζοντα έπεφτε η γεώτρηση της Κουρνής. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι επί προεδρίας μου στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο έγιναν οι εργασίες της δοκιμαστικής άντλησης αλλά και της παραγωγικής γεώτρησης με άδεια χρήσης νερού από το νομικό πρόσωπο του τότε συσταθέντος συνδέσμου ύδρευσης Κοθρέως-Μεσοβουνίων.
Τώρα όσον αφορά την φωτογράφηση είναι τεκμηρίωση ότι πρέπει να γίνουν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης έτσι ώστε να μην μένουν ανεκμετάλλευτοι τόνοι βρόχινων νερών που και αυτή την χειμερινή περίοδο επήγαν χαμένοι, έτσι ώστε να ελαφρυνθεί η κατανάλωση νερού από την γεώτρηση της Κουρνής.
Ένας λοιπόν κακεντρεχής πολίτης θα σκεφτόταν ότι η αποδοχή του αιτήματος μου έρχεται-κατά σύμπτωση-δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Εμείς όμως δεν βλέπουμε σκοπιμότητες πίσω από αυτή την ενέργεια γι’ αυτό και ανέφερα στην ανακοίνωση μου επί λέξει: «Τυχερή ημέρα για τα Μεσοβούνια η χθεσινή».
Και πάμε τώρα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των συστημάτων ύδρευσης Της Δημοτικής Ενότητας Ερίσου, των Μεσοβουνίων αλλά και του …Ληξουρίου, το οποίο είναι στην επικαιρότητα, λόγω του πρόσφατου καταστρεπτικού σεισμού που κατέδειξε την τραγική ανεπάρκεια και το αλαλούμ της παράταξης του Αλέξανδρου Παρίση.


Συγχώνευση των υφιστάμενων ΔΕΥΑ και σύσταση της ΔΕΥΑ Δήμου Κεφαλλονιάς. Όταν αναλάβατε την ΔΕΥΑ με την γενναία Απόφαση του αγαπητού σας Δημάρχου τι ενέργειες κάνατε έτσι ώστε να καταστεί καθολικός διάδοχος η κοινωφελής επιχείρηση στα συστήματα ύδρευσης της Ερίσου;
Βρήκατε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των γηπέδων όπου ευρίσκονται οι δεξαμενές (σε ορισμένες με αλώνια) του Νεοχωρίου, Κομιτάτων, Πατρικάτων, Καρυάς, Βαριού, Πλαγιάς, Κοθρέως, Βρυωνάτων, Άσου, Φρουρίου Άσου, Βασιλικάδων, Κονιδαράτων, Αντυπάτων, Μαρκουλάτων, Πεκουλάρι και τέλος των Μεσοβουνίων;. Έγινε έλεγχος τίτλων και μεταγραφές στο οικείο υποθηκοφυλακείο όπως έχετε υποχρέωση να κάνετε;. Γιατί αυτή η ανεξήγητη καθυστέρηση;. Πρέπει να δώσετε εξηγήσεις εδώ και τώρα. Η θητεία σας τελειώνει και δεν έχετε ολοκληρώσει μα ούτε καν αρχίσει βασικές σας υποχρεώσεις.
Παρεμπιπτόντως συγκρότημα ομβροδεξαμενών Μεσοβουνίων: κατασκευή την δεκαετία 1980 από τον τότε Κοινοτάρχη Σπυρογιάννη Αντύπα με εξασφαλισμένους τίτλους ιδιοκτησίας γηπέδου.
Και συνεχίζουμε. Εάν είχατε ενεργήσει εγκαίρως δεν θα χρονοτριβούσε η ένταξη του δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου λόγω τίτλων ιδιοκτησίας. Στις Δεξαμενές Μιχαλιτσάτων, Γέρου Γόμπου, Αγ. Βασιλείου, Κουλουμάκι, Κουρουπάτων, από τις οποίες υδρεύεται η πόλη του Ληξουρίου, ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς κύριε Πρόεδρε; Γιατί στερείτε από τον πολύπαθο δημότη του Ληξουρίου εν έτη 2014 το αγαθό του πόσιμου νερού;.
Αντί λοιπόν να κοιτάς τα του οίκου σου και την ανεπάρκεια στον κατευθυντήριο ρόλο σου μέσα στην επιχείρηση έρχεσαι με θράσος δέκα καρδιναλίων να μηδενίσεις έργο ετών πρώην Κοινοταρχών και των πρώην Δημάρχων της Ερίσου, όπου κάτω από αντίξοες συνθήκες (κυρίως σε κατηρτισμένο προσωπικό και μέσα) καταφέραμε πέραν των άλλων υποδομών να κατασκευάσουμε δίκτυα ύδρευσης, δεξαμενές κ.λ.π. προσφέροντας στους δημότες μας, σε μια άνυνδρη περιοχή, την επάρκεια του νερού. Είναι τα έργα που χρησιμοποιείτε σήμερα ως ΔΕΥΑΚ και από τα οποία εισπράττετε πακτωλό χρημάτων από τους πολίτες και που οφείλετε με ισοκατανομή να ανταποδώσετε σε αυτούς με νέα. έργα.
Πάμε τώρα στον ατυχή τίτλο της ……ανακοίνωσης σου. Φαίνεται ότι η ΔΕΥΑΚ είναι για εσένα ορθόδοξος ναός-μαυσωλείο και δεν προσφέρεται για προεκλογικές εκστρατείες!!. Σε πληροφορώ ότι δεν χρειάζομαι ούτε δημοσιότητα ούτε ιδιαίτερη προεκλογική εκστρατεία. Οι δημότες μου με γνωρίζουν καλά μέσα από την καθημερινότητα από τα έργα και τις ενέργειες που έχω πραγματοποιήσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου στη μακρά αυτοδιοικητική μου πορεία. Άλλοι χρειάζονται το φωτοστέφανο για μια καινούργια αρχή.
Δεν μπορούμε να μην μπούμε στον πειρασμό να υπενθυμίσουμε στον Πρόεδρο μας το άρθρο 14 του «Καλλικράτη»-Ν.3852/2010 περί «Κωλύματα και ασυμβίβαστα». Τον προτρέπουμε με γρήγορους ρυθμούς να ολοκληρώσει το θεάρεστο (πραγματικά το πιστεύουμε και δεν είναι καθόλου ειρωνεία) έργο του στο υπόλοιπο της θητείας του ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος.
Λογικά στο τέλος της θητείας του θα πρέπει στις αναπαραστάσεις του, σε φωτογραφίες ή σε παγωμένα τηλεοπτικά πλάνα να εμφανίζεται με ένα φωτοστέφανο, αυτό του εξολοθρευτή των πολιτικών του αντιπάλων.
Τέλος απευθύνουμε πρόσκληση στον αγαπητό Σπύρο να επισκεφθεί την κοινότητα των Μεσοβουνίων όχι μόνο με τον τίτλο του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ αλλά και ως Δημοτικού Συμβούλου της «Ισχυρής» Κεφαλλονιάς. Να δει από κοντά τα έργα υποδομής του οικισμού και να ενημερωθεί γι’ αυτά που χρειάζεται ακόμη το χωριό μας, ώστε να τα μεταφέρει στον αγαπητό του Δήμαρχο προς υλοποίηση την επόμενη πενταετία……


Σημείωση:
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειασθεί να επανέλθουμε στο θέμα και να έληξε η παρεξήγηση με τον Πρόεδρο μας, παρότι κρίνω ότι δεν φέρει αυτός την ευθύνη της ανακοίνωσής του….
Εάν όμως χρειασθεί θα παρέμβουμε πάλι και τότε θα αναφερθούμε διεξοδικά για τρέχοντα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου και μεταξύ πολλών άλλων αφορούν την προμήθεια compact ομβροδεξαμενών, τον compact βιολογικό καθαρισμό Φισκάρδου αλλά και της περιβόητης αφαλάτωσης.



                                                            Με εκτίμηση

                                                            Χάιδω Νικολετάτου                                                                                                    Εκπρόσωπος Κοιν. Μεσοβουνίων Κεφαλληνίας.