ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑ

Ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Σκορδάς στην πρόσφατη συνάντηση μας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για να δοθούν αποζημιώσεις στους επαγγελματίες , παρά μόνο άτοκα δάνεια τα οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού στην επίσκεψη του στο νησί μας αμέσως μετά το σεισμό , για αποζημιώσεις προς τους επαγγελματίες και για άμεση συνεργασία όλων των υπουργείων για την επίτευξη αυτού του σκοπού , ο υφυπουργός του κύριος Σκορδάς μεταθέτει τις ευθύνες σε άλλα υπουργεία και δηλώνει αναρμόδιος για τα περισσότερα αιτήματά μας , που κατά την γνώμη του δεν είναι ρεαλιστικά.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να μας εμπαίζει με υποσχέσεις μπροστά στις κάμερες , που μόλις σβήσουν τα φώτα και κοπάσει ο θόρυβος , αθετεί.
Δεν χρειαζόμαστε πλέον άλλα χτυπήματα συμπαραστάσεως στην πλάτη.
Απαιτούμε τα λόγια να γίνουν πράξεις. Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει εδώ και όλοι να αναλάβουν εμπράκτως τις ευθύνες τους απέναντι σε ένα ολόκληρο νησί που ταλαιπωρείται. Η σεζόν σε λίγο αρχίζει και επιβάλλεται άμεσα οι ιθύνοντες να αναλάβουν δράση.
Η βουλευτής του νησιού μας κ. Θεοπεφτάτου να δώσει πιο δυναμικά το παρών και να ασκήσει περισσότερη πίεση στα υπουργεία , που σίγουρα έχει ευκολότερες προσβάσεις, όπως επίσης και ο κύριος δήμαρχος που έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.
Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ. Μιχαλάτος να ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών και εργασίας παρουσία αυτή τη φορά της κα. Βουλευτή του νησιού μας ,και εκπροσώπου του Δήμου για να αναλάβουν πλέον ο καθένας τις ευθύνες τους.
ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Αργοστόλι 16/03/2014
Ο πρόεδρος Η γραμματέας

ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία