ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κεφαλονιά: Αρχίζουν εργασίες αποκατάστασης στο λιμάνι Αργοστολίου

Αντίστροφη μέτρηση για τις επισκευές των ζημιών στο λιμάνι του Αργοστολίου που προκάλεσαν οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλλονιά μετά την υπογραφή από τον υπουργό Ναυτιλίας και ΑιγαίουΜιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της απόφασης με την οποία ξεκινούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου με την απόφαση εγκρίνονται τα οικονομικά στοιχεία του έργου, καθώς και η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού του Αργοστολίου που υπέβαλαν την περασμένη Πέμπτη οι υπηρεσίες του τοπικού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου.
Οι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου ανέρχονται σε 123.000 ευρώ και θα αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του εντός του έτους, ενώ δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα ένταξής του σε άλλο πρόγραμμα, το οποίο να συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Ο έλεγχος των ζημιών είχε διενεργηθεί από τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου που είχαν μεταβεί άμεσα στο νησί, ενώ αυτοψία πραγματοποίησαν και εξειδικευμένα κλιμάκια δυτών.
Επίσης ,κατόπιν σχετικής κυβερνητικής απόφασης, η επισκευή του λιμανιού του Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Από το aftodioikisi.gr